Inbrott

Vi hade inbrott för ett tag sedan. De stal ALLA mina smycken! Tyvärr en hel del arvegods som jag aldrig kommer att få igen och som är oersättligt men även en hel del krimskrams typ Snö, Miss Dee etc som jag själv köpt på mig. Nu har vi kommit så långt att jag har fått en rekvisition från försäkringsbolaget och igår så var jag och såg ut nya smycken. Det var super kul! Vi hann inte färdigt utan jag ska dit en gång till. I stället för allt "krimskrams" så fick jag beställa en klocka. Det blev en TagHeurer. Jag har alltid älskat dessa klockor och köpt kopior när jag varit utomlands men nu fick jag möjlighet att köpa en riktig. Det känns fantastisk. Den kommer om en månad...
En väldigt nackdel med inbrottet är att jag har blivit lite orolig med att sova själv hemma. När C är bortrest så vill jag ha den upplyst på natten så att ev tjuvar ser att någon är hemma. Detta känns inte bra. Jag har aldrig varit mörkrädd tdidigare men nu tänker jag på det.

In på omklackning

Jag ska lämna in dessa på omklackning så jag kan använda dem i år. Sulan var av plast både fram och bak... värdelöst. Jag  hatar att köpa skor med platssula men i bland blir det så ändå. Jag gillar dem och vill kunna ha dem men de var livsfarliga förra året, hala som bara den. Men men gummisula så kommer de bli helt ok

Skor fr Halén

Fick hem mina skor jag beställde. De var aningen små men jag orkar inte byta. Färgen var lite mattare än vad jag hade tänk mig men jag behåller dem. Priset blev ju 350 och skall jag returnera så kommer det ändå kosta ca 100kr... Min man gillade dem inte! Min syrra tyckte de hade för hög klack vilket jag håller med om. Jag är ingen person som brukar gå i höga klackar. Jag gillar klackar på ca 3-5cm, inte högre då knäar jag... Men tar jag på min dessa skor någon gång så blir det ju inte när jag ska på långpromend direkt. Antagligen kommer de bli oanvända. Syrran reagerade inte på färgen.

V19

Nu är jag i vecka 19 och allt känns bra (förutom förkylningen). Det var mysigt på UL:et i fredags. försökte se vad det var för kön men såg inget... Om jag skulle ha bott i örebro så hade jag fått reda på könet men nu bor jag i Göteborg och där har de en annan policy. Inte för det spelar någon roll men jag tycket det är kul att veta - är sååå nyfiken. 500kr kostar det på Barnmorkegruppen om man vill gå och få reda på det.... tanken har slagit mig men jag tror inte det blir så.
Beräknad BF var bara 1 dag ifrån tidigare uträkningar så det  kändes bra. Tyder ju på att bebben växer som den ska.
Jag har gått upp ca 4-5kg, jag trodde det var mer. Jag har inte brytt mig om att väga mig så ofta denna gång. Såg i min dagbok sedan föra graviditeten att jag hade gått upp samma antal kg då. Jag gick ner mina extra kg när jag var f-ledig så jag bryr mig inte så speciellt. Det ordnar sig. Viktigast är att man mår bra.

Torsdag förkyld

Har varit seg med inlägg sista veckan. Jag har åkt på väldens förkylning så jag har inte haft lust helt enkelt... I adg ska jag hålla mig hemma från jobbet och stannar nog hemma imorgon också... Ska en kort sväng till bibban sen tänkte jag.

Måndag in i v18

Måndag = vardag igen

Humör:  helt ok, lite tröttt för jag sov inne hos I i natt och hon vill ligga nära
Gjort: gått upp åkt till jobbet,
Planer: överleva dan på jobbet, hoppas jag kommer iväg och simmar i em
Ser på: dataskärmen
Lyssnar på: inget
Läser: mail men fick låna boken Äldst, yngst och mittemellan av en jobbarkompis, ser fram emot att läsa den boken.
Dricker: inget, kaffe smaken finns kvar i munnnen 
Äter: frukosten bearbetas i magen just nu
Bästa: UL på fredag
Sämsta: trött...suck
Väder: blött ute, lite halt

Citronlunden

Jag var och såg Citronlunden i går. Jag gillade filmen. Den handlade om en kvinna vars barn var vuxna och hennes man var dör. Hon bodde på västbanken och hade en citronlund som hon och hennes far hade planterat för 50 år sedan. En dag flyttar Israeliska försvarsministern plus fru in som granne och de drar igång välrdens säkerhetspådrag och ser citronlunden som en potentiell terrorist gömma.

Filmen har bra stämmning, den visar mod, rädsla, humor och känns realisktisk. Gå och se den om du har möjlighet!


Onsdag

Idag ska jag sluta vid 3. Skönt. Jag vill vara hemma lite innan jag drar i väg på bion. Jag har blivit så hemkär...
På lunchen tog jag en kort sväng på Lindex och Gina Tricot men hittade inget jag blev sugen på. Men det beror mest på min skrala plånbok samt att min mage putar allt mer än utbudet i äffärerna. Lindex har ju aldrig varit min favorit men man vet ju aldrig... GT händer det att jag hittar grejer på ibland. Nu har de stora sköna(?) tröjor - bra för gravidmagar - men jag lyckades hålla i slantarna. Kom även på att jag har en hel del hemma som mest ligger och väntar på att få åka med till  jobbet eller något annt skoj ställe. Mer sugen på ett par lite kortare MC-boots - svarta. Tänkte att de även kunde vara användbara nästa år när jag är hemma och drag barnvagn igen OCH tränar inför Vasaloppet 2010!


Orolig i v17

Idag känns det inte så mycket från magen och jag känner oro med en gång. Jag VET att det inte känns varje dag men jag blir orolig ändå. Har fortfarande inte sagt något på jobbet. Skyltar inte med min mage heller. Jag har lite extra kilon från början så jag inbillar mig att det ser ut som om jag blivit tjockare nu under julledigheten.. men jag tror att de har gissat och bara går och undrar över när jag ska berätta. Tycker säkert jag är tr¨åkig, vilket de kan ha rätt i..
Precis när jag skriver detta inlägg så kändes det lite. Antagligen vill jag känna mer och oftare. Nu för tiden mår jag bra. Ingen värk, kan fortfarande röra på mig ganska normalt (flåsar lite mer än normalt) och inget illamående. Igentligen så är ju dessa veckor en bra period, passa på och njut!

Tisdag

Ser framemot bio i morgon. ska se Citronlunden. Passar bra efter att ha läst böckerna Flyga drake och Tusen strålar samt kriget i Gaza som pågår för fullt. Tur att man bor där man bor. Kallt och mörkt har vi men man kan ju faktiskt röra sig i stort sett som man behagar. Vad bra man har det. Sveriga är inte bäst på allt men vi har fred.

Simma

Simmade i går och det var så skönt! Lite för mycket folk men för att vara en söndag em så var det ok. Skulle vilja åka och simma oftare men får jag till det 1ggn i veckan så är det bra. Får fortsätta med mina promenader på dagarna, så ofta det bara går.

Måndag och in i v17

Jaha - nu har man en hel arbetsvecka framför sig. Hoppas att det kommer igång lite så det inte blir så segt. Dagarna blir så långa då. Sov riktigt ok i natt. Lilla gumman vaknade inte förrän vid 0415 och kunde somna om ganska fort när jag kom in så vi sov till 0530. Känns helt ok. Men hon var så ledsen när jag åkte i morse, jag VET att hon har det bra med pappan men hur ska det kännas när det är dagisdags och hon blir så ledsen? Min mage börjar bli stor nu. Jag har ännu inte sagt något på jobbet och ingen vågar ju fråga... Men nu är det uppenbart - att jag är gravid. Det måste kännas naturligt att säga något, i rätt sammanhang, annars blir det så plumt. det löser sig.

Väderrapport fr Västkusten

Vilket slask det blev. Kände för att gå ut men tror jag avstår idag. Synd, jag behöver mina promenader.

Bloggar

Funderar över vad bloggandet har för funktion - igentligen? Är det inte bara mest tidsfördriv? Det verkar vimla av fotobloggar. Är ALLA fotografer numera? Massa bilder på landskap etc. Orkan jag kolla??? Nej, helt ointresserad.
Jag blir mer fängslad av tex Vimmelmamman som är sjuk i cancer och skriver om sin vardag. Väldigt modigt gjort tycker jag, skönt att det finns sådanna människor. Jag tillhör inte dem modiga.
För min del är det nog mest tidsfördriv, jag är ju inte ens aktiv med att få andra läsa min blogg. Kan ju inte skryta med att ha en "fängslande" blogg med intressanta uppslag på inredning, kläder, foton, böcker, politik etc. Ska jag skaffa mig en profil? Tror inte det. Jag vill skriva vad jag känner för.

Var bara tvungen..

att beställa dessa goingar från Haléns. Med kod 1100 så ger det 100kr rabatt, 55kr kostade frakten så det blev ca 360kr.
De är läckra att bara ha i skohyllan om inte annat, misstänker att de är lika stela och obekväma som billiga skor brukar vara (dvs oandvändbara). Jag hopppas jag har fel! Strumporna hoppade jag över - om nu någon undrar.

Skinnsko

onsdag = vardag igen

Humör:  helt ok
Gjort: gått upp åkt till jobbet,
Planer: överleva första dan på jobbet samt att gå ut på en långpromenad i kväll så att C ska kunna lägga I samt jag behöver en långpromenad.
Ser på: dataskärmen
Lyssnar på: P1 morgon nyheter
Läser: mail
Dricker: inget men är törstig och kommer vara det hela dan, för annars kommer jag behöva springa på toa 4ggn i timmen... gravidbekymmer 
Äter: frukosten bearbetas i magen just nu
Bästa: att I är bra i sin arm
Sämsta: att jag känner mig trött (idag igen) men det SKA gå över, vägrar vara lika trött som i höstas
Väder: KALLT - längtar till att värmen ska komma.

Bok Gomorra

Läser just nu boken om Italienska maffian i Neapel. Vad ska man säga! Vilken liv de lever. Tack och lov att man är väldigt långt borta från deras leverne. Ingen verkar gå säker och det mesta är uppbyggt på korruption och terror. Den är intressant men lite mycket Italienska namn på peroner och plaster. Det säger mig inte så mycket - alla dessa namn.
Jag har svårt att ta till mig att det är nutid boken handlar om och inte 50-talets Chicago. Rekommenderas!

HM Blusar



Det var typ denna blus jag köpte på HM i helgen. Den ena var för blek (ljusrosa små blommor) jag blir för blek i sådan färg. Jag behåller den mörka, ser ut som den på bilden men med svart grund. Hoppas jag kommer gilla den. Jag har en vit som jag gillar och som jag använder en hel del - när det är säsong.


Ellos - igen




Köpte den här blusen fr Ellos, trots jag inte skulle handla mer där ifrån... 99kr kosten den idag.
Den är ok men lite stor i stl samt lite för puffiga ärmar för mig som redan är bredaxlad.

Jag har t o m köpt en annan blus, en gravidblus.
Lite stor än så länge med den kommer bli fin till våren när jag är större.
Också för 99kr. Det är bra när de har rea...

Tisdag

Skönt med en extra dag ledigt. Märker att vissa börjar bli trötta på helgdagar! De måste ha världen roligaste jobb i så fall. Jag tycker det är superskönt att vare ledig. Idag kommer C hem och i morgon är allt som vanligt igen - jobb, jobb ...

In i v16

Nu går jag in i vecka 16, tycker mig känna lite rörelse i bland men det kan vara inbillning. Mammajeansen är på i dag. Denna gång ska jag ha sköna kläder på mig. Jag har köpt en hel del... Förra graviditeten så snålade jag men det ska jag inte göra denna gång. Det är skönt att ha plats för magen.

Jobb idag

Känns så där att vara tillbaka. Känner att jag inte trivs lika bra längre. Men det är bara till juni sedan är det mamma ledighet som gäller! längtar dit. Men det känns antagligen extra starkt nu när jag har varit ledig länge. Min mamma passar lilla I idag i o m C är och åker skidor. Tränar inför vasaloppet (den lyckoosten). Det får bli mitt projekt nästa år när jag är f-ledig. Ska jag räkna det som ett nyårslöfte?

Copy/past från Annie Seels hemsida

SwedenChallenge webbsida uppe!
Nu ligger samlingssidan uppe med länkar till allt om Dakar 2009. Här kommer länk till hur man kan följa mig online på webben etc.
Det är Dakar-blogg, Häng-Out för supporters, Dakars officiella web, GPS-Iritrack etc etc...

www.SwedenChallenge.com

Detta händer:
28-29 dec, flyg till Buenos Aires
30 dec, hämta ut mc i hamnen
31 dec, administration/besiktning + ställa mc i parc fermé + nyårsafton!!
1 jan, packa boxar och team lastbil
2 jan, ceremoni på startpodiet förare + mc
3 jan, start Dakar 2009
10 jan, vilodag Valparaiso
18 jan, mål Buenos Aires
22 jan, hemma i Sverige


Snart rally Dakar

Dags att börja följa Annie Seels äventyr i Syd Amerika. Skall bli skoj. Synd att de inte kan köra i Afrika längre, det blir så snygga landskapsbilder. Men det ska bli intressant att se hur det ser  ut i Syd Amerika, Argentina mest - tror jag..  http://www.rallyprincess.com/intro.html

Sol och härligt

Härligt väder! Tog en kort sväng på stan, köpte ett pat HM blusar som jag ev kommer att lämna tillbaka...

Gott Nytt År

2009 ska bli piggare än höst 2008. Tog en rejält promenad i solen och lillan sov gott i vagnen. Underbart vädet på västkusten. Stilla och havet blänkte. Mer sådana promenader!
Jag var ju givetvis tidigt uppe vid 530. Ingen baksmälla - givetvis. Skönt att slippa den men jag saknade goa vienr och champange i går kväll.. inget riktigt nyår utan god mat och dryck. Det får bli nästa år då är jag ju inte gravid.

RSS 2.0